tiistai 24. syyskuuta 2013

Syyspäivä Repovedellä


Eilen koitti se päivä, mitä olin suunnitellut pitkään ja hartaasti kahden kaverini kanssa: ruskaretki Repoveden kansallispuistoon! Sää vaikutti hyvin epävakaalta, mutta kolme rohkeaa äitiä vielä rohkeampien vauvojen kanssa päätti uhmata syksyä. En ollut koskaan aiemmin käynyt Repovedellä patikoimassa, mutta täytyy myöntää, että eilinen ei jäänyt viimeiseksi kerraksi. Oli nimittäin todella hauskaa ja kuntoa kohottavaa kantaa n. 8 kiloa vauvaa eturepussa ja puolet siitä painosta tavaroiden muodossa selkärepussa.

Retkeilijät eli minä ja Aaron, Aino ja Kerttu sekä Päivi ja Ava valmiina lähtöön.

Kävelimme rauhallista tahtia Ketunlenkkiä. Mukavuuden haluisina hieman tosin oikaisimme, joten matkaa ei kertynyt kuin arviolta 3 km. Matkallemme kuitenkin osui huimaa riippusiltaa, peikkometsää, kallionkiellekkeitä, vinssattavaa lossia ja mikä parhainta: nuotion tekoa ja makkaran paistoa.

Lapinsalmen riippusilta

Taukopaikalla koko matkan niin tyytyväisenä matkannut Aaron päätti ilmoittaa ystävällisesti äidille, että minähän en näin kylmää maitoa syö, yäääyäää, vaippakin on litimärkä. Kätevänä ja nerokkaana äitinä eikun maito nuotion reunalle lämpiämään (tuttipullo koki vain vähäisiä sulamisvaurioita pohjasta) ja vauvalle vaipan livautus mahdollisimman vähän riisuen.

Sekä äiti että vauva selvisivät traumoitta. Ja vesisadekin yllätti vasta automatkalla kotiin.

Kavereiden kanssa taukojumpallaTähän loppuun pitää kehaista taas S&P:n kokeilevaa keittiötä. Kokeilussa on mitä hauskempia ruokia ja reseptejä, joista yksikään ei tule toteutetuksi soveltamatta. Sunnuntain kunniaksi P valmisti meille pulled porkia eli "nyhtöpossua" (joojoo, nyhtö, nyhtö). Minä tein meille hampurilaissämpylät ja yhdessä valmistimme coleslawn. Nams!


1 kommentti:

Kommentit ovat kivoja. Kiitos, kun jätät viestiä <3