lauantai 5. lokakuuta 2013

Aaron kävi sienessä

..ja äiti myös.

Joka syksyn lempipuuhiani on ollut sienestys lähimetsässä. Tämä on saavuttanut edellisvuosina niin suuren suosion keittiössämme, että minua on jopa kielletty viime syksynä keräämästä enempää. Tänä syksynä sienestykseen on tullut hiukan taukoa jostain kumman syystä, mutta näppäränä naisena tämänhän voi aina korjata! Alle kokosin pieniä vinkkejä sienestykseen vauvan kanssa:

1. Pukeudu sään mukaan. Pue myös vauva sään mukaan. Itsellä kannattaa olla ovesta ulos lähtiessä pieni vilu, hiki tulee kuitenkin. Jos taas vauvalla on liikaa päällä, se kyllä ilmoittaa epämukavuutensa kovaan ääneen, joten aina voi vähentää (tadaa)!
Pitkospuut, joille mahtui pelkät etupyörät

2. Harkitse kantoreppua vauvalle vakavasti. Oikeasti.

3. Kun kuitenkin toteat kantorepun typeräksi valinnaksi, muista, että ei kannata uskoa kaikkea, mitä sinulle sanotaan vaunujen ostovaiheessa. Ostit sitten mitkä tahansa vempeleet, niillä ei kuitenkaan tule pääsemään metsässä sen paremmin. Vanha metsä ei ole vaunumaastoa.

4. Lyhin reitti ei ole aina se helpoin, vaikka hammasta purren sekin taittuu.

5. Tämä seuraava voi tulla monelle yllätyksenä!
Hermoja lepuuttavan sieniretken ja kolmen vartin rytkytyksen jälkeen voi olla, että vauva ei haluakaan jatkaa uniaan vaunuissa tylsällä terassilla.

6. Ja lopuksi: muista, että saalistakin tärkeämpi on ihana ja eheyttävä kokemus syksyisestä luonnosta. Kaupastakin saa ihan kivoja sienikeittoaineksia.

Bonuskohta: Jos nyt kuitenkin ajattelit mennä niillä hemmetin vaunuilla metsään, niin ota nyt ihmeessä kaveri mukaan!

3 kommenttia:

 1. Ha haa! :oD Mutta muista nyt kuitenkin, että olet nyt niin ihana ja eheytynyt kun olet ollut päivän syksyisen raikkaassa ulkoilmassa! ;o) Mutta se sienestys....millon sä oot siitä innostunut? Voi miedän täytyy kyllä joku syksy lähteä sinne sitten yhdessä, koska mä en edelleenkään erota syötäviä sieniä myrkkysienistä. Voi olla, että tämä tapahtuu ehkä sitten joskus eläkkeellä, kun on sitä kuuluisaa "aikaa"! :oD

  Mä vielä muistan ne meidän koulun syksyiset sienireissut, jolloin totesin, ettei metsässä VOI OLLA syötäväksi kelpaavia sieniä...ne sellaiset löytyy ihan jostain muualta....sieltä kaupan tiskistä tai torimyyjältä! :o)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis minähän vasta toden teolla hurahdin sienestykseen about niitä main kuin muutettiin tänne. Ehkä jopa aiemminkin. Tuosta lähimetsiköstä löytyy ainakin suppilovahveroita, mustatorvisieniä, kanttarelleja, kehnäsieniä, tatteja ja lampaankääpiä. Kuule, ensi syksynä kutsun teidät sienijahtiin! Se on vähän kuin metsästystä, silmät kiiluen etsit ja sitten kun löydät, niin jee! :D Oliko meillä ala-asteella niitä sienireissuja? Hyvin hämärästi muistan...

   Poista
  2. Kehnäsieni?? :oDDD No mut joo, ehkäpä minäkin sitten ensi syksynä tunnistan tuonkin sienen, jee!!! :o)))

   Nokun minun mielestä me olis käyty siellä yläasteella(kin).... :o)

   Poista

Kommentit ovat kivoja. Kiitos, kun jätät viestiä <3